04.07.2019 2390

Okulumuz, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün alanında eğitim veren Tematik (ihtisaslaşmış) Meslek Liseleri Projesi kapsamında ülkemizin Uçak Bakım alanında ilk ve tek tematik meslek lisesi olarak açılmıştır. Okulumuz 10.000 m² alanda 24 derslikli ana bina, 1 adet uçak gövde bakım atölyesi, 1 adet uçak elektroniği atölyesi 1 adet iha arge merkezi ve 1 adet uçak bakım hangarını bünyesinde barındırmaktadır. Okulumuzda hâlihazırda 275 öğrenci 10 şubede eğitim ve öğretim görmektedir. Okulumuz kadrosu; 1 müdür, 3 müdür yardımcısı, 29 öğretmen, 1 memur ve 4 hizmetliden oluşmaktadır. Okulumuzda Uçak Bakım alanının yanında 2 dalımız vardır. (Uçak gövde motor dalı - Uçak elektroniği dalı ) 24 derslikli binamızda 1 adet bilişim sınıfı, 1 adet kimya biyoloji laboratuarı, 1 adet satranç odası, resim atölyesi ve konferans salonumuz bulunmaktadır. Okulumuz Alanında sektör ile 11 tane Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü yapmıştır. Okul bahçesinde Boeing 737 - 400 yolcu uçağı ve f4 e phantom savaş uçağı bulunmaktadır. Yolcu uçağı; uçak kütüphane, uçak müze ve mini sinema salonu olarak 2018 Mayıs ayında hazır hale getirilmiştir. Okulumuz teknofest, tübitak ve erasmus projeleriyle göstermiş olduğu başarı sayesinde çok kısa sürede ülkemizde ve dünyada tanınır bir okul haline gelmiştir.